Dubbel feest voor De Speeldoos en het logeerhuis van Zozijn in Zutphen

Dubbel-feest-voor-De-Speeldoos-en-het-logeerhuis-van-Zozijn-in-ZutphenKindercentrum De Speeldoos en het Logeerhuis verrast door Kanjers voor Kanjers

Afgelopen woensdag is het dubbel feest voor Zozijn. Op Kinderdagcentrum De Speeldoos in Zutphen wordt vol spanning gewacht op de komst van Kanjers voor Kanjers. De kinderen weten het al. Ze hebben de mooie bakfiets, versierd met prachtige, slingers, zien staan.

Rond de klok van 10.30 uur is het zover. Te midden van vele belangstellenden mogen Thien, Robin en Amber als eerste in de bakfiets plaatsnemen. Ze vinden het geweldig! Met confetti en heuse kinderchampagne, wordt de bakfiets officieel aan De Speeldoos overhandigd. Het kindercentrum biedt opvang aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Dagelijks kunnen zo’n 30 kinderen op de zorg van Zozijn rekenen.

Maar dit is nog niet alles. Later op de ochtend gaat de vertegenwoordiging van Kanjers voor Kanjers naar het Logeerhuis van Zozijn in Zutphen. Want het is vandaag dubbel feest. De kinderen van het Logeerhuis worden verrast met een prachtig speeltoestel. Het nieuwe speeltoestel is het middelpunt van de tuin van het logeerhuis geworden, waar de kinderen na schooltijd, in het weekend of in de vakantie heerlijk kunnen spelen.

Steun Kanjers voor Kanjers
Een belangrijk onderdeel van het bieden van zorg is de mogelijkheid om te sporten en spelen. Helaas ontbreekt het Zozijn aan de middelen om deze materialen aan te kunnen schaffen. Ieder kind heeft recht op vrije tijd, op spelen en op deelname aan culturele en artistieke activiteiten (Artikel 31 van het Verdrag Inzake de Rechten van het Kind). Kanjers voor Kanjers heeft de opdracht aangenomen om dit te verwezenlijken in de Achterhoek. Daarom schenkt Kanjers voor Kanjers Zozijn een prachtig klim- en speeltoestel en een bakfiets, zodat de kinderen voortaan met plezier kunnen sporten en spelen.

Wij wensen de kinderen veel speelplezier!

Neem snel een kijkje in het foto-album van de overhandiging