Dubbel feest voor De Isselborgh

Project mede gerealiseerd dankzij Wessels Vakbouwers in Lichtenvoorde

Vrijdag 30 maart was een bijzondere dag voor de leerlingen van De Isselborgh in Doetinchem. De kinderen van het speciaal basis- én voorgezet onderwijs zijn door Kanjers voor Kanjers met verschillende spelmaterialen verrast. Kortom, dubbel feest voor De Isselborgh!

S.O. De Isselborgh is een school voor (zeer) speciaal onderwijs en wordt bezocht door kinderen van 4 tot 12 jaar. Op het VSO zitten leerlingen van 12 tot 16 jaar. Kanjers voor Kanjers wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren laten sporten en bewegen. Dat geldt ook voor de kinderen van De Isselborgh.

De leerlingen van het voortgezet onderwijs kregen twee verrijdbare baskets en ballen. Op het zeer kleine buitenterrein in het centrum van Doetinchem is een extra dimensie toegevoegd aan het pauzemoment; de leerlingen kunnen nu heerlijk basketballen. Om de beurt lieten de leerlingen hun balvaardigheden zien en stelden zij vragen over Kanjers voor Kanjers.

Op de nieuwe locatie van De Isselborgh werden de kinderen van het basisonderwijs verrast met buitenspelmateriaal in de vorm van een fietsen, stepjes, doelen, lolobal, frisbee, badminton ballen, springtouw. Kortom, te veel om op te noemen.Door middel van een leensysteem worden de kinderen gemotiveerd om zo gericht tot sociaal spel te komen.

Alle gekregen spelmaterialen waren uitgestald op het plein en de kinderen waren opgetogen. Zeker toen de champagnekurk knalde en de partyplopper feestelijke confetti de lucht in schoot, klonk er een luid gejuich van alle leerlingen.

Nogmaals speciale hulde voor meneer Ronald Gerritsen die voor alle leerlingen van De Isselborgh deze projecten in gang heeft gezet!

overhandiging de isselborgh1 30-03-12

overhandiging de isselborgh2 30-03-12

overhandiging de isselborgh3 30-03-12

overhandiging de isselborgh4 30-03-12

overhandiging de isselborgh5 30-03-12