Dubbel feest in ’s-Heerenberg

Vandaag is een bijzondere dag. De overhandiging van twee schommels en een aangepaste fiets voor de Pastoor Galamaschool in ‘s-Heerenberg. Een reguliere basisschool, maar waar ook voor kinderen met een beperking plek kan zijn. En daarom is de school vandaag verrast door Kanjers voor Kanjers. Maar dit is niet alles, want ook Dirk wordt in het zonnetje gezet.

Groot feest op school
Er staan al flink wat kinderen op ons te wachten voor de officiële overhandiging. Om een feest van de overhandiging te maken, hebben we ballonnen en confetti meegenomen. De kinderen zijn meteen onder indruk. Allemaal blije gezichten in afwachting op wat er komen gaat.

Even later is het zo ver. Er wordt afgeteld van tien naar nul. En de kurk knalt van de kinderchampagnefles. Vanaf dit moment worden de twee schommels en aangepaste fiets officieel in gebruik genomen. Meteen wordt er flink geschommeld en rondgefietst. Het is één groot feest.

Wat is er zo bijzonder aan deze overhandiging?
De reden waarom de Galamaschool in het zonnetje zetten, dat is Dirk. Dirk is vier jaar en gaat vanaf volgend schooljaar naar de Galamaschool. Dirk heeft het Syndroom van Down en krijgt de mogelijkheid om naar een reguliere school te gaan.

Dirk gaat nu nog naar kindercentrum ’t Kempske in Terborg. Sinds januari gaat hij elke woensdag naar de Galamaschool om alvast te wennen. Als het goed gaat met Dirk, gaat hij vanaf volgend jaar volledig naar de Galamaschool. Hoe geweldig is dat. De directie van de school is nu al bezig met de voorbereidingen. Het blijkt dat ze voor kinderen met een motorische beperking, zoals Dirk, niet zoveel speelgoed hebben om in de pauze lekker mee buiten te spelen. De ouders van Dirk zijn de school zo dankbaar. Daarom hebben zij Kanjers voor Kanjers gevraagd hebben om iets terug te doen. Dat hebben wij met veel plezier gedaan.

Feest gaat verder: een vogelnestschommel voor Dirk
Dirk is voor ons een enorme Kanjer. Want als alles goed gaat, gaat hij volgend jaar naar een reguliere school. Daarom willen wij Dirk extra in het zonnetje zetten. Direct na de overhandiging op de Galamaschool, zijn we naar het huis van Dirk gegaan. Daar hebben we Dirk verrast met een vogelnestschommel. Dirk is er ontzettend blij mee.

Kinderen van de Galamaschool en Dirk, veel plezier met spelen!

Bekijk hier alle foto’s van de overhandiging.