De top van de Galibier bereikt

Vrijdag 22 juni. Het is vroeg in de ochtend wanneer Tristan Hoffman de trekker van het startpistool overhaalt. De Challenge is nu echt begonnen. De deelnemers vertrekken vanuit Valloire om te beginnen aan hun sportieve uitdaging. Ruim 20 fietsers zijn eerder vertrokken om zowel de Col du Télégraphe en de Galibier te beklimmen. De zon breekt langzaam door en het belooft een stralende dag te worden.

Na drie ronden warmdraaien in het dorp, lopen en fietsen de deelnemers het dorp uit, op naar de top van de indrukkende Alpenreus. Nog 18,7 kilometer te gaan. Hoe verder de Challenge zich vordert, hoe zwaarder het wordt. De hartslag gaat omhoog en de fietsers schakelen een tandje lichter. Na iets meer dan 21 kilometer worden de deelnemers onder een luid applaus en met opzwepende muziek onthaald. Eenmaal op de top is het kippenvel. Met een brede lach op het gezicht en soms een traan, bereiken de deelnemers de finishstreep op 2.642 meter hoogte.

Ook Noah Brethouwer uit Aalten heeft de top bereikt. Noah is 7 jaar en kan door een meervoudige beperking niet zelf sporten. Dankzij Kanjers voor Kanjers heeft van Raam in Varsseveld een speciale fietskar ontworpen, zodat zijn vader hem kan meenemen tijdens het fietsen. In de kar achter de fiets van zijn vader Robert heeft hij, samen met zijn broer Joel, de laatste twee kilometers van de Galibier beklommen.

Tijdens de feestelijke barbecue werd de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De deelnemers hebben tot nu toe maar liefst € 96.007,19 ingezameld voor Kanjers voor Kanjers. Een geweldige opbrengst die wellicht nog hoger wordt, want er kan nog gedoneerd worden tot 1 augustus.

Deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en supporters, ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan een overgetelijke Tristan Hoffman Challenge! 

Kijk voor het laatste nieuws en de foto’s op www.tristanhoffmanchallenge.nl