Crossloop in Vorden: wie gaat de uitdaging aan?

Op zaterdag 28 december 2013 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 33e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Zo tussen kerst en oud en nieuw is dit een mooie gelegenheid om je loopschoenen aantrekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied ‘het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek! Kijk voor een sfeer impressie op: www.oudejaarscrossloop.nl.

De organisatie nodigt u van harte uit om ook deel te nemen aan de crossloop! De loop gaat via smalle paadjes door de prachtige bossen van Vorden. Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Na afloop van de cross kan er worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee en een heerlijke oliebol.

Afstanden + starttijden
Er kan worden gestart op drie afstanden namelijk:
· 13.30 uur à 15 km
· 13.40 uur à 10 km
· 13.50 uur à 5 km

(Voor)inschrijving
Wij zouden het op prijs stellen als u mee wilt werken aan de voorinschrijving. Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl tot 26 december 2013. U hoeft dan alleen uw startnummer op de dag zelf op te halen. Dit kan vanaf 12.00 uur in de kantine van VV Vorden. Door voor in te schrijven bespaart u de organisatie veel werk, zitten er geen fouten in de inschrijving en hoeft u minder lang te wachten. Daarnaast is het ook nog goedkoper.

Tijdregistratie met Chip
Voor een goede tijdregistratie hebben we ervoor gekozen met ingang van de 2013 de tijden te gaan registreren m.b.v. het Ipaco-chipsysteem. Zo krijgen alle deelnemers zowel de bruto als netto looptijd. De chip wordt tegelijk met het startnummer uitgereikt.

Kosten voor alle afstanden
· 6 Euro bij voorinschrijven via www.oudejaarscrossloop.nl
· 9 Euro bij inschrijven op de dag zelf vanaf 12.00 uur

Stichting Kanjers voor Kanjers
De stichting Oudejaars Crossloop heeft besloten om het geld dat na afloop van de crossloop overblijft te doneren aan de stichting Kanjers voor Kanjers (zie www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl). De Stichting Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. De Stichting geeft donaties aan kleinschalige, regionale projecten, die het welzijn van minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen ondersteunen. Kinderen die niet in staat zijn sport en spel op een goede manier te beleven krijgen via de stichting Kanjers voor Kanjers de kans om (weer) te kunnen spelen en sporten.