Coole loopfiets voor Stein!

Op zaterdag 19 maart werd Stein door Kanjers voor Kanjers verblijd met een gloednieuwe loopfiets. Stein is bijna 7 jaar oud en heeft de aandoening Duchenne spierdystrofie.

Deze loopfiets voor Stein is een supermooie uitkomst waarmee hij hopelijk nog een tijdje zelf mobiel blijft zonder afhankelijk te zijn van een rolstoel. Daarnaast kan hij zich nu ook binnen in school veilig verplaatsen zonder veel risico te lopen om omgeduwd te worden en evt. botbreuken te krijgen.
Als je met Duchenne Spierdystrofie (Duchenne Muscular Dystrophy) wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk fataal.
Naast de jaarlijkse Duchenne collecte welke ieder jaar in de gemeente Oost Gelre wordt gehouden in oktober is er dit jaar op zaterdag 18 juni a.s. een Duchenne Benefiet dag, welke in het teken zal staan van leuke activiteiten voor jong en oud, lekker eten en drinken en veel geld inzamelen voor deze vreselijke ziekte.
Meer informatie hierover kun je vinden op www.duchenne.nl

Geniet van je loopfiets Stein!