Bowy kan dankzij iPad praten met zijn vrienden

Daar sta je dan. Midden in de samenleving. Om je heen zijn mensen aan het praten en jij wilt ze ook zo graag wat vertellen. Hoe je je voelt, welke belevenissen je hebt meegemaakt, maar het lukt niet. Het blijkt dat je een spraakprobleem hebt en hierdoor ondervindt jij problemen.

Je kunt niet even een vriendje bellen om te vragen of deze komt spelen, of een balletje trappen met de jongens uit de buurt. Je kunt het ze niet duidelijk maken en van binnen geeft dat weleens verdriet.

Maar jij gaat door en krijgt van alle kanten hulp. En dan schrijft je mama een brief aan Kanjers. In die brief vertelt ze waar jij gelukkig van wordt. Jij houdt van filmpjes maken en die filmpjes kun jij dan weer aan iedereen laten zien. Zo ziet de omgeving wat je hobby’s zijn en wat je lekker vindt.

Samen met Kanjers wordt er gekeken naar een communicatiemiddel en wordt er een bedrijf ingeschakeld die jou nu verder helpt met een spraakcomputer. Er is weer een stap genomen. Maar Kanjers gaat nog een stap verder en geeft jouw een iPad cadeau met daarop een app die jou helpt nog beter te communiceren. Hiermee kun je zelf verhalen typen bij de foto’s of video’s die je maakt. Een app om te communiceren, maar ook die aan jou laat zien hoe je opdrachten moet uitvoeren.

En dan is het 16 juni eindelijk zover. We hebben lang gekeken naar wat voor jouw het beste was en nu konden we eindelijk je deze prachtige cadeaus aanbieden. Wij waren aan de vroege kant, maar jij stond er al om ons een warm welkom te geven met je blik. Je had geen tijd om te gaan zitten. Dus gingen we naar buiten waar we de ploppers konden laten knallen. Want een feest zou het vanavond zijn!

En bij een feest hoort naast de ploppers ook champagne. Jouw gezicht vertelde ons alles en je gebaarde dat het lekker was en je nog wel meer zou lusten. Je vergat bijna het cadeau waarvoor we gekomen waren, maar eenmaal uitgepakt was dit een super gaaf cadeau voor je.

We hoefden het eigenlijk niet uit te leggen. De communicatie app werd op de iPad gezet en je ging er gelijk mee aan de slag. De appeltaart met slagroom maakte het geheel compleet. Zonder slagroom geen feest en zonder communicatiemiddel kon jij je klasgenoten nog niets vertellen van ons bezoek. Maar na vandaag kan iedereen horen en zien wat jij ons te vertellen hebt.

Beste Bowy, laat nog eens wat van je horen en zien. We zijn benieuwd naar je verhalen!

DSC02671verkleind

Bekijk hier het foto-album van de overhandiging