BonsenReuling: aan de basis van Kanjers voor Kanjers

BonsenReuling, al meer dan een halve eeuw een deskundig adviseur voor ondernemers. In 1958 werd de basis voor het huidige BonsenReuling gelegd. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid naar een solide middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor met drie vestigingen. Betrokkenheid staat bij BonsenReuling vanaf het eerste uur centraal.

De helpende hand
Dat geldt ook voor de samenwerking met Kanjers voor Kanjers. Vanaf de oprichting van Kanjers voor Kanjers in april 2009 is BonsenReuling een belangrijke steun en toeverlaat voor de stichting. Medeoprichter John Theissen benaderde destijds directeur Frank Maarsingh: “John vertelde mij enthousiast over de stichting, maar ze hadden toen geen idee hoe het verder aan te pakken met de boekhouding, giften en dergelijke.” BonsenReuling bood de financiĆ«le en fiscale helpende hand, want de doelstelling van de stichting spreekt aan en past bij BonsenReuling. “Wij hebben de penningmeester geholpen met de basis voor een goede boekhouding, de jaarrekening opgesteld en geadviseerd over de regels rondom giften en BTW.”

Nauwe betrokkenheid
Kanjers voor Kanjers is in een korte tijd uitgegroeid naar een goed organiseerde stichting die vele mooie projecten in de Achterhoek realiseert. Begin 2011 is Kanjers voor Kanjers erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een kenmerk van De Belastingdienst dat aanduidt dat giften aan een goed doel aftrekbaar zijn van het belastbaar inkomen. “Dat was een behoorlijke uitdaging”, legt Frank uit. “Een bezoek aan de Belastingdienst in Den Bosch, samen met twee vrijwilligers van Kanjers was nodig om de Belastingdienst te overtuigen dat de stichting recht heeft op de status.” En het is gelukt. Een mooi voorbeeld van de persoonlijke betrokkenheid van BonsenReuling.

Sportieve inzet
BonsenReuling en steunt Kanjers voor Kanjers vanwege het lokale karakter, want betrokkenheid bij de regio en de verbinding met sport en spel vinden zij belangrijk. Dat geldt ook voor de medewerkers. Ingmar Pondes, adviseur bij BonsenReuling, adviseert Kanjers voor Kanjers regelmatig en werd enthousiast. En hoe. Hij heeft afgelopen jaar deelgenomen aan de Tristan Hoffman Challenge door de Col du Galibier hardlopend te beklimmen. Daarnaast gingen nog twee andere medewerkers de uitdaging aan om de bekende Alpenreus te bedwingen. “Fantastisch toch dat onze mensen zich, op eigen initiatief, ook fysiek willen inzetten voor Kanjers. Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen”, vertelt Frank.

Trots
BonsenReuling staat met een aantal andere waardevolle sponsoren, aan de basis van Kanjers voor Kanjers. Vera Hoffman, voorzitter van Kanjers voor Kanjers: “Wij kunnen altijd bij BonsenReuling terecht voor advies. Een organisatie waar wij op kunnen bouwen, wij zijn trots dat BonsenReuling zich zo voor ons inzet.”

Meer weten over onze sponsor BonsenReuling? Kijk kan op www.bonsenreuling.nl.