Bezoek aan Corpus voor diabeteskinderen Slingeland Ziekenhuis

Afgelopen zaterdag hebben wij de diabeteskinderen van het Slingeland ziekenhuis Doetinchem met hun begeleidingsteam (kinderarts, verpleegkundigen, kinderpsycholoog en afdelingshoofd) uitgezwaaid. Een educatief en ontspannend dagje naar Corpus in Leiden stond op het programma. Deze dag werd mogelijk gemaakt door Kanjers voor Kanjers.

Kennis maken met het menselijk lichaam
Vroeg in de ochtend stonden de kinderen met Diabetes Mellitus te wachten op wat er komen gaat. 8.45 uur is iedereen klaar voor de reis en vertrekt de bus van Gelderesch Reizen naar Leiden. Bij Corpus kun je door te zien, voelen, ruiken en te horen de mens van binnenuit beleven. De kinderen leren op een leuke manier hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen hierbij spelen. Vooral voor een kind met diabetes zijn dit belangrijke aspecten om te begrijpen en te leren. Tevens kunnen er die dag ervaringen met elkaar uitgewisseld worden, want met lotgenoten samen begrijp je elkaar beter.

Echt vet cool
Het bezoek aan Corpus was een groot succes! Na de reis door het lichaam, stond er een heerlijke lunch in het penthouse van Corpus op de kinderen te wachten. Dit was extra genieten door het geweldige uitzicht. Na de lunch konden de kinderen hun eigen gang en. Als afsluiting van de dag kregen de kinderen een mooi en toepasselijk cadeau meer naar huis: een anatomiemodel van het menselijk lichaam. Enkele reacties van de kinderen: “Ik vind het heel leuk om met kinderen mee te gaan die net als ik diabetes hebben” en “Echt vet cool hier”.

 

corpus 007