Bewegen is gezond! Coole beweegtuin voor het Aladon

Bewegen-is-gezond-Coole-beweegtuin-voor-het-AladonDat bewegen gezond is weten we allemaal. Maar het ook echt doen is wel even iets anders. De kinderen van het VSO Aladon in Aalten kunnen nu ook buiten volop in beweging zijn. Een coole outdoor fitnesstuin is op hun schoolplein op maandag 23 september 2013 officieel in gebruik genomen.

Het Aladon in Aalten verzorgt voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De school heeft 2 locaties; één aan het Magnoliaplein voor de 4- tot 12-jarige leerlingen en één aan de Hoven voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. Voorheen was het schoolplein aan de Hoven leeg en saai volgens de leerlingen. Daarom heeft de leerlingenraad samen met de directeur een brief geschreven naar Kanjers voor Kanjers. En dat pakte heel goed uit!

Met een flitsende openingsdans weten de leerlingen bij alle toegestroomde gasten de armen in de lucht en de handen op elkaar te krijgen. Hierdoor zit de stemming er direct al goed in. De leden van de Kiwanies, Kanjers voor Kanjers, basisschoolleerlingen en ouders applaudisseren luid voor deze prachtige act.

Na een korte toespraak van de voorzitter van Kanjers voor Kanjers, De Kiwanies en Wethouder Henk Rijks nodigt Anne Marie Molleman, directeur van het Aladon, verschillende gasten en kinderen uit om plaats te nemen op de fitnesstoestellen. Nadat ieder plaats heeft genomen op een fitnesstoestel, kan het aftellen van tien naar één beginnen. Het publiek telt uit volle borst mee en bij de laatste tel knalt de confetti door de lucht en komen de fitness apparaten in beweging. Daarna zijn de volgende leerlingen aan de beurt om de apparaten uit te proberen. Het is een feestelijke, zonnige en gezellige middag.

Voor de leerlingen van het Aladon wordt buitenspel voortaan een feestje. Er zijn nu bewegingsmogelijkheden voor iedereen. Ook is aan de andere kant van het terrein een klein goal geplaatst, zodat de jongeren die heerlijk een balletje willen knallen gewoon hun gang kunnen gaan. Bewegen is immers gezond voor iedereen!

Kanjers voor Kanjers wenst het Aladon en alle leerlingen die samen met hen gebruik maken van deze toestellen heel veel plezier hiermee.

Bekijk hier de film van de opening die is gemaakt door Filmaalten.
Foto’s kun je hier bekijken