Ballonvaart voor Wesley

Drie keer is scheepsrecht. Dat gold zeker voor de ballonvaart van Wesley. Het kinderdiabetesteam van het Slingeland Ziekenhuis heeft een aantal projecten ingediend. Eén ervan was voor Wesley. Hij droomde al jaren over een ballonvaart. Het stond zelfs al in een vriendjes- en vriendinnetjesboekje van jaren geleden.

Kanjers voor Kanjers regelde dat Wesleys droom, samen met zijn ouders en zusje, in vervulling kon gaan. De eerste keer ging het niet door vanwege het slechte weer en de tweede keer leek alles goed te gaan. Na een heerlijk etentje bij Carpe Diem in Vethuizen, werd de ballon uitgerold in de wei. Wesley was helemaal wild van enthousiasme. Hij bleef vragen stellen aan de ballonvaarders, hielp mee en kwam steeds even vertellen hoe leuk en spannend hij het vond. Toen de ballon was opgeblazen kwam er slecht weer aan, waardoor de ballonvaart even werd uitgesteld. Na enige tijd werd er weer lucht in de ballon geblazen en stond alles klaar voor een mooie tocht. Een rukwind gooide roet in het eten. De ballon werd weer ingepakt. Wesley kon bijna niet slapen en de volgende ochtend vroeg hij aan zijn moeder: “Waarom ging het eigenlijk niet door?”.
Donderdag 9 augustus is dan eindelijk de luchtballonvaart doorgegaan. We kregen dit verslagje van Wesley en zijn ouders:

“Het was heel helder weer, alles ging ook heel rustig. Wat een stilte daar boven. We gingen 20 tot 25 kilometer per uur en zaten op 70 tot 75 meter hoogte. We zijn 70 minuten in de lucht geweest. Toen we weer op de grond stonden, zei Wesley is het nu al weer afgelopen we zijn net weg. Hij heeft enorm genoten. Toen we de lucht ingingen sprong Wesley van vreugde en riep Yes. Hij heeft Marjolein van de ballonvaart de oren van de kop gevraagd. Hij wilde alles weten en heeft ook met alles meegeholpen. De ballon opbouwen en naderhand ook weer opruimen. Volgens traditie zijn we na afloop gehuldigd tot baron en barones van Vethuizen tot Kalkar, doormiddel van een plukje heilig gras ( waarop we veilig zijn geland), dat op je hoofd wordt aangestoken en met champagne wordt geblust. Zijn wens is echt in vervulling gegaan.

Wij willen jullie hiervoor nog heel erg bedanken.”

ballonvaart wesley1 verkleind

ballonvaart wesley2 verkleind