Ambassadeur Stef Dusseldorp schrijft geschiedenis voor McLaren

Stef Dusseldorp heeft met zijn Franse team Hexis Racing en zijn teamgenoot dit weekeinde geschiedenis geschreven voor McLaren, de vermaarde Britse fabrikant van sport- en racewagens. Tijdens de derde ronde van het FIA Wereldkampioenschap GT1 in Navarra (Spanje) droeg de 23-jarige coureur uit Lichtenvoorde nadrukkelijk bij aan de allereerste overwinning van de McLaren MP4-12C GT3. Met Stef kijken we terug op dit historische weekeinde en de forse hindernissen op weg naar dit succes:

Stef allereerst gefeliciteerd met de historische overwinningen. Hoe kijk jij terug op dit bijzondere weekeinde?
“Nu komt eigenlijk pas het besef dat we een heel bijzonder hoofdstuk hebben geschreven voor McLaren. We kwamen naar Navarra met een podiumfinish als doel en vervolgens ga je naar huis met een dubbele zege op zak. We waren met z’n allen door het dolle heen. Het was fantastisch.”

Je start de eerste wedstrijd als één na laatste en je stoomt binnen een half uur op naar de tweede plaats, voordat je teamgenoot Fred Makowiecki het stuur overneemt. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
“Ik moest achteraan beginnen na een probleem in de kwalificatie. Om ze vooraan niet te ver weg te laten lopen moet je meteen voluit gaan; agressief maar wel ‘in control’. Mijn start was goed en er was veel grip, dan moet je zien te profiteren van de foutjes van je concurrentie. Dat lukte geweldig.”

En dan maak je samen met je collega op zondag de sensatie nog groter en mag jij als winnaar over de finish in de Championship Race…
“Ja, heel bijzonder. Zeker na het stressmomentje tijdens de pitstop waarbij de auto even niet wilde starten. Je rijdt de baan op met 3 seconden voorsprong en finisht met 12 seconden marge. Het was een fantastisch gezicht om het hele team juichend in de hekken van de pitmuur te zien hangen. Als Phillipe (teambaas Phillipe Dumas, red.) je over de boordradio feliciteert met een brok in de keel, dan schiet je zelf ook wel even vol. Absoluut een emotioneel moment.”

Van een plek in de achterhoede naar een dubbele zege. Hoe hebben jij en het team dat voor elkaar gekregen?
“Alle mensen bij Hexis hebben een ongelooflijke passie voor het racen. Aan het begin van het seizoen hebben we heel veel pech gehad, maar iedereen is keihard blijven werken – van zeven ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds en dat weken achter elkaar, zonder één dag vrij. Samen met de support van McLaren is het gelukt om van de MP4-12C een winnende auto te maken.”

Je gaat nu samen met je teamgenoot gedeeld aan de leiding van het rijderskampioenschap in het WK. Wat verwacht je van de rest van het seizoen?
Ik hoop dat we dit seizoen nog vele mooie hoofdstukken kunnen schrijven. We moeten blijven werken aan de auto en aan onszelf en constant blijven scoren. Dan gaan we absoluut meedoen om de titel.”

2012-Nederlandse_coureur_schrijft_geschiedenis_voor_McLaren_1_Stef_Dusseldorp2012-Nederlandse_coureur_schrijft_geschiedenis_voor_McLaren_2_Stef_Dusseldorp2012-Nederlandse_coureur_schrijft_geschiedenis_voor_McLaren_3_Stef_Dusseldorp