46 kids fietsen mee tijdens de eerste Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic 2012

Zondag 13 mei, op Moederdag, is het zover. De eerste Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic van 2012 gaat van start. Maar liefst 46 enthousiaste kids zijn naar Zieuwent gekomen om mee te doen. Het weer is goed, het belooft weer een mooie clinic te worden.

De clinic vertrekt, net als de toertocht voor de volwassenen, vanaf het Sourcy Center. Onder leiding van echte fietstrainers fietsen de kinderen eerst een mini toertocht. Na de toertocht staat het oefenen van techniek en behendigheid op het programma. De spectaculaire wip-wap kan natuurlijk niet ontbreken! Nieuw is dit keer het fietsend oprapen van een bidon. Het is even spannend, maar de kinderen genieten met volle teugen. Zeker als de begeleiders roepen dat ze fietstikkertje gaan doen.

Na ruim een uur hebben de kinderen wel een pauze verdiend. Van Kanjers voor Kanjers ambassadeur Tristan Hoffman krijgen de kinderen ranja en koek en kunnen ze er weer tegenaan. Na de pauze fietsen de oudere kinderen een deel van de toertocht. De jonge kids oefenen nog verder op het veld. Na 2,5 uur fietsen vertrekken de kids moe, maar voldaan richting huis.

Het was een geslaagde eerste Jeugd MTB Clinic en wij hebben alweer zin in de volgende. Tot zondag 26 augustus in Lichtenvoorde !